Wedstrijd-roeien

Op de ochtend van zondag 26 november ontwaakte het Eindhovens Kanaal uit zijn kalme sluimering en werd het strijdtoneel van roeikracht. Roeiers van verschillende leeftijden en ervaringsniveaus verzamelden zich aan de kade van dit schilderachtige waterlichaam voor de jaarlijkse Beatrix Winter Race. Met de winterse bries die zachtjes over het water streek, creëerde het Eindhovens Kanaal - voor deze roeiwedstrijd - een betoverend decor.

Het vrouwen dubbelvier team van de Grift had een moeizame aanloop naar de Beatrix. Helaas moest Monique afhaken door een ongelukkige valpartij. Stephanie - die aanvankelijk
zou sturen - is daarom ingevallen voor Monique. Verder bestond het team uit Conny, Astrid en Juul. Onder leiding van hun stuurman Tom navigeerden ze behendig door de bochten van het Eindhovens Kanaal en trotseerden ze de koude wind. Met een tijd van 28:49.1 werden ze negende in hun veld.

De Beatrix Winter Race van 2023 zal voor de mannen dubbelvier van de Grift - door de tegenslag die ze tegenkwamen - de boeken ingaan als een race van vastberadenheid en veerkracht. In de eerste kilometers van de race kwam de mannen dubbelvier van de Grift helaas in de greep van onvoorziene materiaalpech. Na ongeveer twee kilometer kregen ze te kampen met problemen met het stuurmechanisme van hun boot. Hierdoor kwamen ze helaas in het riet terecht, waardoor hun hoop op een vlekkeloze race in duigen leek te vallen. Hoewel de mannen dubbelvier van de Grift kostbare tijd verloor door de ongelukkige materiaalpech, lieten ze zich niet uit het veld slaan. Met doorzettingsvermogen en teamwork konden ze de race volbrengen. Dankzij hun ervaren stuurvrouw Kätheli wisten ze zonder stuur hen weg door het kanaal te vervolgen. Het team - dat naast Kätheli - bestond uit Kees, Ad, Gilles en Tom, wist ondanks de tegenslag een tijd van 27:11.0 te roeien waarmee ze vierde werden.

Na de race overheerste er een gevoel van tevredenheid in het mixed dubbeltwee team dat bestond uit Nelleke en Gerwin. Ze realiseerden zich dat ze het beste uit zichzelf hadden gehaald en weinig onbenut hadden gelaten. In een veld van negen deelnemers slaagde het mixed dubbeltwee team erin om als vierde over de finishlijn te komen met een tijd van 27:04.2. De nummer drie was binnen schootsafstand. Desalniettemin was dit voor nu de best haalbare uitslag.

Ondanks dat zowel voor als tijdens de wedstrijd niet voor alle ploegen alles soepel was verlopen, kijken we toch terug op een mooie dag. Niet in de laatste plaats door het schitterende Eindhovens Kanaal en de perfecte organisatie.

Beatrix2023 1

Beatrix2023 2

Beatrix2023 3

Volgende Wedstrijden

Geen evenementen