Wedstrijd-roeien

De maand november is goed gevuld op de wedstrijdkalender van de Grift-teams Dreams en TeamNL. Zo vertrokken wij zaterdagmorgen 11 november vroeg met de botenwagen, 10 roeiers en een stuur naar Roeivereniging Leerdam, voor een wedstrijd van 6km over de Linge.

En de Linge, die heeft een paar flinke bochten! Voor je het weet vlieg je uit de bocht en in het riet. Gelukkig weet de zeer ervaren wedstrijdstuur Jacob daar wel raad mee. Met een trackrecord van wedstrijden in binnen- en buitenland, kortebaan, middellange en lange afstanden heeft hij al veel wateren bevaren. Meest als stuur, ook als roeier. Geen wonder dat beide 4-boten hem hadden gevraagd om de Lingebokaal te sturen.

De dames-4 startte in blok 2. Omdat ervaringen uit het verleden bar en boos waren (regen, wind, koud) had Monique de roeiers geadviseerd veel extra kleding te dragen en mee te nemen, om warm te blijven tijdens het oproeien en wachten voor de start. Deze zaterdag was het beter weer: na een paar minuten vroegen we al of we onze regenjassen uit mochten doen.

En dan de wedstrijd. De opdracht van coach Tom was een vlakke race te varen, en dat deden we dan ook. Met het scherpe sturen door de binnenbocht en wat verbale superioriteit naar boten die even moesten wijken voor ons, hebben we een tijd neergezet waar we prima tevreden mee waren. De D4x werd 5e in de pool.

In de 3e heat startten de Mix4x met Kees, Nelleke, Tom, Ilse met Jacob als stuur en de H2x met Ad op slag en Gerwin op boeg. De 2- had het maar druk onderweg: ze haalden maar liefst vijf andere boten in en wisten ook zonder een stuur niet uit de bocht te vliegen. Dat leverde een 4e pek op in hun pool. De mixed ploeg eindigde maar liefst als 3e in de pool.

Leuk, deze tijden en posities, maar als je een lange dag van je weekend bezig bent voor een wedstrijd van krap een half uur, dan is het ook wel zo prettig als het de rest van de uren gezellig is. En dat was het zeker! Mede dankzij de uitstekende organisatie, de jaloersmakend mooie plek van Roeivereniging Leerdam aan de Linge en tegenover het Glasmuseum en het lekkere biertje met alle mensen van de Grift na afloop.

Ook waren wij zeer gecharmeerd van de ‘vlotpuppies’: jeugdroeiers van de vereniging die de vlotten af en aan liepen met schoenenmandjes: daarin mocht je je vlotschoenen deponeren. De mand werd voorzien van een nummer en na afloop van de wedstrijd kwamen zij de schoenen weer brengen. Ook werden onze riemen aangereikt. Een superservice! Alleen daarvoor komen we volgend jaar graag weer terug. En voor revanche, natuurlijk.

Eerst op zondag 19 november de onderlinge wedstrijden en de week daarna de Beatrix Winter Race in Eindhoven.

lingebokaal1

lingebokaal2

lingebokaal3

Volgende Wedstrijden

Geen evenementen