Sport-roeien

Begin van de week leek het vandaag een koud dagje met wind en regen te worden. Niets bleek minder waar! De hele roeitocht hadden we droog en aangenaam roeiweer.

Met 8 personen ( helaas zonder zieke Jos en Jona) zoefden we in rechte lijn naar Amersfoort. Daar werden we door Eugenie van RV Hemus opgevangen en naar hun prachtige clubhuis geleid,  alwaar we koffie kregen. Zowel hun koffie/relax ruimte - het woord kantine is te gewoontjes voor deze plek-,de kleedruimtes als de gigantische botenloods waren om van te watertanden.
Opvallend detail  er hing een grote foto van hun  huidige clubhuis, met ondertekening: aangeboden door RV de Grift.

Na de koffie werd er een C4+ en C2+ uit de loods gereden en te water gelaten aan een enorm lange steiger.
Na korte tijd roeien op de Eem richting Baarn, werd er al het een en ander aan kleding uitgedaan,  zo warm was het.
Het water was kalm, het bootverkeer rustig , hier en daar een aalscholver, fuut of reiger. Ook passeerde de fietsboot Eemlijn, waarmee je van Amersfoort over de Eem kunt varen.
Over de Eem nog wat leuke feitjes:

De Eem is een van de weinige rivieren in Nederland die volledig  op Nederlands grondgebied ligt. Aan het eind van de 12e eeuw is de rivier pas echt ontstaan. De Eem  heeft verschillende namen gehad: Eem, Eems, Hemus, Hemes, Amer en Hamer allemaal verwijzen ze  naar het water.

We passeerden zittend als koningen en koninginnen in de boot meerdere bruggen. Voorbij Baarn roeiden we tot kilometerpaaltje 15,5 waar werd gerond.
Op de terugweg meerden we af bij de Baarnse RV de Eem, waar we van hun zo mogelijk nog luxueuzere ruimtes gebruik mochten maken en we onze zelf meegebrachte lunch nuttigden.
We roeiden in een keer terug naar de roeiclub, langs meerdere grind en steen verwerkingsplaatsen en de grote en kleine Melm ( ondiepten).
Na omkleden en kopje thee stapten we weer in de auto en…… juist dan begon het te regenen.
Wat een mazzel, hè?
Het was een gezellige door Willem goed georganiseerde tocht.
Mooi om eens een andere club te bezoeken.

Hemus midweek 2023 1

Hemus midweek 2023 2Hemus midweek 2023 3

Hemus midweek 2023 4