Rondje Dieren competitie
De eerste boot voor het honderdste Rondje Dieren vertrekt

Zondag 6 september 2020, 8:30: de eerste deelnemers aan het honderdste Rondje Dieren komen aan bij de loods. Marjolein en Stephanie gaan samen in de Renata het rondje roeien en ze verwachten daar ongeveer 5,5 uur over te doen. Omdat we alle boten graag rond 14:30 weer terug willen zien bij de vereniging, moeten zij dus al om 9 uur vertrekken. Iets voor negenen klinkt het startsein en is het honderdste Rondje Dieren van start.

Zo'n twee uur later komen de andere deelnemers aan op de vereniging. Zij gaan het rondje roeien in de Zwaanspreng (C3*) en de dubbel-tweeën Dubbelbeek en Koppelspreng roeien. Die ploegen hebben roeitijden tussen de drie uur en drie kwartier en drie en een half uur ingeschat, dus zij moesten tussen 10:45 en 11 uur vertrekken om weer op tijd terug te zijn.

Het weer werkt goed mee: er is wat zon, soms een licht buitje en weinig wind. En een heel aangename roeitemperatuur. Alle ploegen bereiken Dieren ruim binnen hun streeftijden. De Dubbelbeek heeft op de terugweg wel een lichte aanvaring met de buis die bij de  Spankerensebrug in het water staat, maar gelukkig geeft die goed mee.

De Renata is om kwart voor twee al weer terug bij het vlot en iets na twee uur arriveren ook de beide dubbel-tweeën. Reint en Hessel hebben in de Koppelspreng het rondje in een nieuwe recordtijd van 3:03:50 voltooid, zo'n acht en een halve minuut sneller dan het vorige record. Iets na kwart over twee komt ook de Zwaanspreng weer aan volbrengt daarmee het honderdste Rondje Dieren!

Alle resultaten van de honderd Rondjes Dieren vind je hier terug.

Marjolein en Stephanie vertrekken in de Renata Ger en Arjen vertrekken in de Dubbelbeek Rik, René, Tom en Ad vertrekken in de Zwaanspreng Reint en Hessel bereiden zich voor in de Koppelspreng Het honderdste Rondje Dieren is volbracht