Agenda - de Grift

Per jaar Per maand Per week Zoeken Ga naar maand
Vaardigheidsproef  
Grift-activiteit   
Zondag, 25 Augustus 2019, 09:00 - 17:00
 - - Hits : 331  

In de afgelopen maanden heb je weer veel in de skiff kunnen oefenen. Meestal roeit men dan niet verder dan het vlot bij de Scherpenbergerbrug. Lijkt het je leuk om ook eens een keer wat verder in de skiff te roeien en dan meteen te kijken of je dat met een redelijke snelheid kunt doen, dan is de Vaardigheidsproef wat voor je. Bij de vaardigheidsproef roei je, afhankelijk van je leeftijd een afstand tussen de 14 en 20 km (voor heren) of tussen de 12 en 18 km (voor dames). Deze afstand moet je binnen twee uur afleggen. En om je vaardigheid in de skiff te bewijzen roei je ook gewoon onder alle bruggetjes door en door de ondieptes heen die je onderweg tegenkomt. Bij alle afstanden zitten de Veldwegbrug en de Oosterhuizerbrug (brug met buis) in het parcours. Bij de afstanden vanaf 14 km zit ook de ondiepte bij de Veldhuizerspreng in het parcours en bij de 20 km komt de Zilvensebrug (de derde grasbrug, met vrij veel riet aan beide kanten) er nog bij.

Met een geslaagde vaardigheidsproef kun je je 1e klas roeibevoegdheid weer met twee jaar verlengen.

Het is mogelijk om een certificaat te krijgen met daarop je geleverde prestatie. De kosten daarvan zijn € 2,75. Dat bedrag kun je ter plekke contant voldoen.

Zie deze pagina voor meer informatie en de afstand die je minimaal af moet leggen.

Je kunt je aanmelden via het inschrijfmenu. Geef bij de inschrijving aan welke afstand je wilt roeien (maximaal 20 km voor heren en 18 km voor dames).

 

Locatie : ARV de Grift, Apeldoorns Kanaal
Contact : Hessel Tacoma